06 25 25 43 29‚Äč info@daromproductions.nl

Dat De School Dicht Is

  • Daniël Romijn

In tijden van chaos en verderf is het de kunst om hoop te houden en om van moeilijke situaties het beste te maken. Zo ontstond het idee bij mijn broer om een remake te maken van "Als Het Avond Is" van Suzan & Freek.

Een aantal van mijn familieleden werken in het basisonderwijs. De maatregelen hakte diep in de samenleving, zeker toen ook de scholen werden gesloten. Het werkritme van onder andere mijn broer maar ook van duizenden ouders werd flink ontwricht. Om de moed er in te houden, maar ook vanuit een stukje protest, maakte mijn broer een nieuwe tekst op de wijs van “Als Het Avond Is”. 
In eerste instantie was het de bedoeling om een versie op te nemen met alleen gitaar of piano die dan voor de leerlingen van de school van mijn broer bedoeld was. Maar bij het produceren raakte we al snel geïnspireerd om de song helemaal te coveren met drums, bas, meerdere gitaren, piano etc.

En omdat we in die tijd nog niet voldoende uitdagingen hadden leek het ons tof om er ook maar meteen een remake van de clip bij te schieten. 
Binnen twee weken tijd lukte het om zowel de muziekproductie te realiseren als de beelden te filmen en te editen!

We waren zo tevreden over het eindresultaat dat we besloten om het openbaar op YouTube te zetten voor een ieder die het leuk zou vinden om te zien. Binnen een paar dagen was de video viraal gegaan en naast belletjes van kranten en tv zenders om interviews af te geven kregen we zelfs een mail van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid met de vraag of ze het mochten archiveren omdat het bijdroeg aan de Nederlandse cultuur!
Al met al was het een bijzonder project. Het was waanzinnig om te horen dat zo veel mensen en kinderen er blij van werden en er zelf ook door geïnspireerd raakte. De beweegrede van deze productie was schrijnend maar het resultaat was buitengewoon!