06 25 25 43 29‚Äč info@daromproductions.nl

"Al van kinds af aan bezig met beeld & geluid"

DIT BEN IK

Over Daniël Romijn

Ik weet het nog goed, het was 2007, ik was 12 jaar oud en zat samen met mijn tweelingbroer in groep 8. We waren lootjes aan het trekken voor de verschillende rollen van onze groep 8 musical. Toneel spelen, muziek maken en in de weer zijn met andere creatieve dingen deden ik en mijn broers graag dus een toffe rol krijgen zou echt super zijn! De hoofdrol ging naar mijn tweelingbroer en ik… ik kreeg gewoon geen rol. Na een ochtend lootjes trekken was de naam “Daniël Romijn” niet opgelezen en waren alle rollen verdeeld. Ik mocht kiezen, of ik deed mee als achtergrondzanger of ik ging het licht en geluid bedienen. In eerste instantie had ik geen flauw benul van wat ik moest doen als technicus maar al snel kwam ik erachter dat ik er talent voor had.

De jaren op de middelbare school waren gevuld met creativiteit. Zo deden ik en mijn broers een aantal jaar mee met het zo gehete “Podium Festival” waarin we heel wat podiumkunsten hebben mogen laten horen en zien. Voor mijn profielwerkstuk heb ik toen zelfs een heuse CD productie gemaakt! En als ik met medestudenten weer een filmpje moest maken voor CKV of een ander vak, dan deed ik liever alles zelf. Iets wat ik en mijn klasgenoten voor onze eigen redenen niet erg vonden.

Na de middelbare school ging ik theologie studeren waar ik een klein jaartje later al weer mee stopte want man o man, wat was dat veel leeswerk! Ik besloot auditie te doen als acteur bij Switch Onderwijsprojecten van Youth For Christ NL. In dit tussenjaar zou je naast theatervoorstelling spelen ook jezelf ontwikkelen op persoonlijk en maatschappelijk vlak om zo te ontdekken wat je na dat jaar kon gaan doen. En ondanks de audities helemaal perfect verliepen werd ik net als in groep 8 niet gekozen voor één van de rollen. Ik was best wel radeloos op dat moment in mijn leven maar besloot om toch verder te kijken. Na een tijdje zoeken kwam ik uit bij de deeltijd studie “Audio Engineer Studio Techniek” van de Volver Sound Academy in Tilburg. Naast deze opleiding had ik een baantje waardoor ik voor het eerst echt kon investeren in apparatuur die mij zouden helpen om van mijn hobby mijn werk te maken.

Na mijn opleiding wist ik al wel beter wat ik ongeveer wilde gaan doen maar wilde toch heel graag nog het Switch tussenjaar volgen. Ik besloot om dit keer niet te solliciteren als acteur maar als technicus bij het theatergezelschap. Waar ik eerder had geprobeerd als acteur binnen te komen werd ik nu direct als technicus aangenomen. Het loten voor de groep 8 musical was een voorafschaduwing van dit moment. In dit waanzinnig intense jaar heb ik echt mijn talent ontdekt als technicus, filmmaker en oplossingsgerichte creatieveling. Zonder dit jaar zou ik nu de man niet zijn die ik ben.

In de jaren die volgden heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als allround technicus en startte ik mijn eigen bedrijfje in audiovisuele producties waarin ik nu fulltime werkzaam ben.